Firma która powstała z zamiłowania do wielowiekowej polskiej tradycji wędliniarskiej.

Produkujemy w 100% tak jak deklarujemy !

Nasze wyroby produkujemy w 100% z mięsa bez konserwantów wg starych receptur i tradycji wielkopolskiej wsi i dworu.

Mięso pozyskujemy tylko ze świeżego surowca, najwyższej jakości.

Doprawiamy świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, cebulą, zielem angielskim, kminkiem, papryką i solą. Dzięki temu nasze wędliny charakteryzują się bardzo zdecydowanym smakiem.

Wędzenie na prawdziwym dymie olchowym daje intensywny zapach. Wszystkie nasze suche wędliny podlegają dojrzewaniu, przez co najmniej 3 tygodnie. Proces dojrzewania i wędzenia powoduje utratę na wadze od 30% do 60%.

Nie stosujemy żadnych barwników, wypełniaczy, substancji wiążących wodę i dodatków chemicznych.

Jedyną substancją konserwującą jest sól i sól peklowa . Co to jest sól peklowa i peklowanie warto przeczytać na stronie http://klaudynahebda.pl/sol-peklowa/.

Większość prac przy wyrobie wędlin wykonywanych jest ręcznie.

Pogodziliśmy tradycyjne metody produkcji z dbałością o wysokie standardy higieniczne, stosowane w krajach unii europejskiej.

Proces produkcji monitorujemy zgodnie z wymogami HACCP. Regularnie wykonujemy badania trwałościowe i mikrobiologiczne naszych wędlin.